Mijn blog is uitgeroepen tot het Beste Muziekweblog!

De Pers, Dutch Bloggies winnaars

Gisteravond werd tijdens de uitreiking van de Dutch Bloggies het Rad van Fortuin gedraaid en kwam tot stilstand bij mijn naam…

Nee, natuurlijk niet een echt Rad van Fortuin, maar een video die projecteerd werd op een groot scherm, want de jury had gekozen en riep mijn blog uit tot Het Beste Muziekweblog!

Erwin Blom (VPRO) zat voor het podium real time het nieuws te microbloggen naar Twitter.com.

De glimlach van een indiaan verscheen op mijn gezicht en ging er niet meer vanaf.

De felicitaties per email en telefoon kwamen vandaag al vroeg op gang. Muziekblad Music Maker en BNR Nieuwsradio belden mij mobiel voor een interview en aanvullende vragen. VPRO’s 3voor12 Dubbel Check belde mij voor een interview live op de radio 2 uur geleden. Dagblad De Pers van vandaag toont een advertentie met mijn naam en de url van mijn blog.

Ik ben echt heel erg blij met alle reacties. Ook diverse personen van de organisatie achter de Dutch Bloggies feliciteerden mij gisteravond met de woorden ‘zeer terechte winnaar’. Het juryrapport van Erwin van der Zande (Bright) vond ik ontroerend mooi:

Juryrapport Beste muziekweblog

Het beloofde een spannende jurysessie te worden in de categorie beste muziek weblog. Na de eerste stemronde stonden twee blogs op een gedeelde eerste plaats, FileUnder en Jazzpodium, gevolgd door Alternative.blog.nl en Popscene. Wat zou de doorslag geven? De vele recensies bij FileUnder of de sterke concentratie op één genre van Jazzpodium?

Totdat een van de juryleden opmerkte dat er wel erg vaak ‘lees verder’ op de blogs staat, dat andere media daar beter in zijn en dat er niet eens muziek is te vinden. Je mag van een muziekblog met alle beschikbare embedded players en blog plugins op het web toch wel verwachten dat je er iets kunt horen?

Daarmee kwam de weblog van Marco Raaphorst in beeld. Een bloggende musicus zoals hij zichzelf omschrijft. Zijn blog is een en al muziek. Vinger aan de pols houdend over relevante ontwikkelingen zoals Creative Commons en DRM. Geopinieerd over de actuele stuiptrekkingen van de industrie. En creatief in het toepassen van moderne webtechnieken.

Niet lezen maar luisteren. De jury was om.

Winnaar Beste muziekweblog: Marco Raaphorst

Erwin van der Zande
Amsterdam, 19 maart 2007

Ook de zeer positieve felicitaties van Bert Kommerij (RVU) en Erwin Blom (VPRO) raakten mij diep. De verstrengeling met de Publieke Omroep is mede aan mijn blog te danken en nu echt niet meer te stoppen!

De felicitaties van mijn collega’s van De Nieuwe Reporter, Theo van Stegeren en Maarten Reijnders waren warm en zeer welkom. Ik kan helaas niet alle namen noemen van iedereen die mij schouderklopjes heeft gegeven, maar dank daarvoor. Heel erg veel dank!

Een lachende indiaan groet u allen!

Update 1: Dank voor de online felicitaties! Simuze, GuidoAlexanderWaldenmeier, Alternative.blog.nl, Campusblog, MedicMan.nl, De nieuwe reporter en meer (Google werkt stevig door!)…
Update 2: Dank Planet (scroll maar lekker door naar beneden)!
Update 3: Voor foto’s check Flickr/tag:dutchbloggies!
Update 4: Irene maakte een foto:

Marco op het podium tijdens Dutch Bloggies 2007

Update 5: VPRO’s 3voor12 front:

3voor12 front

Update 6: Gera Nieland maakte een foto:

Marco wint Dutch Bloggie

Update 7: Radio Online vroeg Bloggies’ opperstalmeester Peter Olsthoorn naar de uitslag:

https://soundcloud.com/raaphorst/radio-online-uitslag-dutch-bloggies-2007

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als portfolio

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

26 reacties

  1. Hoi Marco,
    voor Netwaves was je al de nr. 1 blog voor Creative Commons muziek, nu krijg je de officiële bevestiging … leve de iPunk!

  2. Hi Marco, gefeliciteerd! Ik gun het je van harte maar heb we moeite met de conclusie van de jury dat er geen muziek te horen is op jazzpodium.nl.. kwestie van even doorklikken
    ;-)

    groetjes, Hans

    1. Ja in 2007 was dat. Nu ben ik met Melodiefabriek.com sinds een tijdje behoorlijk actief met bloggen, experimenteren, geluid en muziek maken. Zonder internet was het behoorlijk anders gelopen denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.