close miking Dexter

dexter-w500-h500

Heb je het al gehoord gezien, Dexter?

Qua filmwerk en muziek een echte Amerikaanse serie. Zo zijn alle stemmen bijvoorbeeld niet op locatie opgenomen, maar in een studio nogmaals ingedubt. En denk maar niet dat die Amerikaantjes dan een poging doen om het natuurgetrouw te krijgen, welnee, via close miking (microfoon dicht bij je huig houden) wordt er opgenomen. Kurkie droog, ongeacht de ambiance van de scene.

Rita Bennett, de vrouw van Dexter, spant de kroon in dit proces. Zij zit letterlijk in de microfoon.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

4 reacties

  1. Met als gevolg dat ik vanachter mijn PC’tje met mijn tinnitus oortjes de Amerikaanse series die mijn meissie kijkt 10x zo goed kan volgen dan al dat Nederlandse spul.

  2. Ik vind het ook een briljante serie en ook ik heb nog nooit in het bijzonder over de voiceopnames gedacht. Maar nu ik dat doe denk ik dat het ‘droge’ juist super past bij de hele sfeer van de serie. Niks aan veranderen wat mij betreft!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.