close miking Dexter

dexter-w500-h500

Heb je het al gehoord gezien, Dexter?

Qua filmwerk en muziek een echte Amerikaanse serie. Zo zijn alle stemmen bijvoorbeeld niet op locatie opgenomen, maar in een studio nogmaals ingedubt. En denk maar niet dat die Amerikaantjes dan een poging doen om het natuurgetrouw te krijgen, welnee, via close miking (microfoon dicht bij je huig houden) wordt er opgenomen. Kurkie droog, ongeacht de ambiance van de scene.

Rita Bennett, de vrouw van Dexter, spant de kroon in dit proces. Zij zit letterlijk in de microfoon.


Reacties

4 reacties op “close miking Dexter”

 1. AutoStatic avatar
  AutoStatic

  Met als gevolg dat ik vanachter mijn PC’tje met mijn tinnitus oortjes de Amerikaanse series die mijn meissie kijkt 10x zo goed kan volgen dan al dat Nederlandse spul.

 2. Eigenlijk nooit zo op het geluid gelet, waarschijnlijk omdat ik helemaal in de verhaallijnen van Dexter opga. Briljante serie!

 3. @AutoStatic: het is ook met een knipoog, elk voordeel heb z’n nadeel. Verstaanbaarheid is hierdoor top en geen mens die het opvalt.

  @Jooper: ja, geweldige serie!

 4. Matthijs avatar

  Ik vind het ook een briljante serie en ook ik heb nog nooit in het bijzonder over de voiceopnames gedacht. Maar nu ik dat doe denk ik dat het ‘droge’ juist super past bij de hele sfeer van de serie. Niks aan veranderen wat mij betreft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.