Landau met engelengeluid in De Boerderij

Gisteravond heb ik een klein biertje gedronken met m’n maatje Bart die ik ken vanaf de tijd dat we nog in Sinterklazen en Donald Duckies geloofden. Bart vertelde mij dat gitarist Michael Landau de 21e april in De Boerderij in Zoetermeer speelt.

Nu we het toch over Donald Duckies hebben: Landau is een vreemde eend in de bijt, want Landau heeft eigenlijk twee totaal verschillende stijlen. Zo heb je de Landau die met koelkasten vol gitaar-elektronica (lees: pilaren vol knipperende lampjes) voor Miles Davis, Michael Jackson, Mariah Carey, Diana Ross en Ilse DeLange smaakvolle dingen inspeelt. Maar je hebt ook de Hendrix najagende Landau die met ouwe aftandse Strats door een ouwe Marshall en een hoopje zee-ruis veroorzakende pedalen flink tekeer gaat (lees: Hendrix is dood, maar Landau leeft!).

In De Boederij speelt Landau fusion. Fusion met heel veel pit hoop ik!

 


Reacties

8 reacties op “Landau met engelengeluid in De Boerderij”

 1. Maarten avatar
  Maarten

  Geef mij maar een Les Paul Special of Telecaster door een Marshall :P

 2. Of mijn ouwe Ibanez AM-50 met Seth E.Lover en Gibson Classic elementen. Een hemelse gitaar. En geef mij dan maar een VOX AC-15 :))) Eventueel met ouwe Tube Screamer en VOX Wah. Hola!

 3. Maarten avatar
  Maarten

  Laat er maar eens iets van horen!

 4. Hey Hallo, ben dus Tim, zelf ook gitarist.
  Jullie hebben natuurlijk je eigen smaak,
  maar je zou eens naar studio of kive platen van landau moeten luisteren. Die man haalt werkelijk prachtige sounds uit zijn strat. Dit filmpje is niet echt representatief voor zijn geluid, geen van zijn filmpjes op youtube trouwens…Ik was erbij 21 april
  in de boerderij. Was fantastisch, een enorm
  mooi zaalvullend geluid, ook bij de jazzy ballads. Hij speeld trouwens nog nauwelijks met marshall. Custom Audio versterker had ie bij (Bob Bradshaw) en super toffe effecten, Real McCoy wahwah Maxon overdrive en de Voodoo Vibe (Roger Mayer) en twee prachtige strats, een seventies met Suhr elementen en een gitaar gebouwd door John Suhr himself. Het geluid was echt fantastisch, maar vooral zijn spel natuurlijk want daar draait het allemaal om. Gary Novak op drums en de altijd rustig maar oh zo mooi klinkende Jimmy Johnson op bas. Echt subliem, je moet het echt checken als ie de volgende keer komt. Michael Landau is The Bomb!! Groetjes, TIM!!!

 5. Ja, helaas kon ik er niet bij zijn. Ik had heel graag willen komen.

  De cleane Landau is natuurlijk een heel andere dan de Hendrix-Landau. Volgens mij was het qua sound meer van het laatste. Custom Audio schijnt te gek te zijn. In de studio gebruikte hij dat al jaren, maar met Ranging Honkies gebruikte hij ouwe buizen bakken altijd zover ik weet.

  Een vriend van mij zag Landau jaren geleden in Hellendoorn spelen. Het geluid was te gek vertelde hij. Maar alleen maar ouwe versterkers en pedalen. Een zeeruis ging door de boxen :)

 6. Hey Marco,

  Het was inderdaad meer hendrix achtig,
  alleen op dat filmpje klonk het geluid
  wat iel en dun, terwijl het juist vol was afgelopen zaterdag. Die Custom Audio amps
  zijn natuurlijk ook volledig buizen en
  niks geen oude pedalen, RMC wah’s zijn gewoon van nu en Roger Mayer ook (vroeger maakte ze ook al pedalen, dat wel), maar ze maken beide wel echte analoge shit. Roger Mayer bouwde en modificeerde vroeger trouwens ook pedalen voor Jimi Hendrix, Jimmy Page, Jeff Beck enz. Zijn nieuwe pedalen zijn eigenlijk net zo oud als oude alleen dan nog niet verrot gespeeld. Hij gebruikte ook nog een Arion chorus en een boss volume pedaal (ook niet oud), wel ouwe strat maar dan met nieuwe pickups, maar die pickups gebruikt ie al wel 10 of 15 jaar. Verder ook nog een Maxon overdrive, Voodoo 1 Roger Mayer overdrive enz… Geen zeeruis deze keer trouwens. Maar hij heeft bij zijn Suhr pickups dan ook het noiseless pick system
  ingebouwd. Van wat voor muziek houdt je eigenlijk nog meer? Groetjes TIM!!!

 7. Klinkt goed. Ik had erbij moeten zijn maar helaas.

  Leuk hoor die lekkere analoge spullen. Arion dus ook? Da’s een budget merk, maar als het goed klinkt dan is het goed :)

  Ik heb op van alles gespeeld. Gebruik de laatste jaren een VOX AC15 die ik open kan zetten. Lekker geluid. Hoe minder pedalen hoe beter. Tubescreamer en Vox wah soms, verder niets. Tube screamer kan ik ook missen eigenlijk.

  Vroeger (zeg in ’93) speelde ik op zo’n 19″ koelkastje en MIDI pedaal om te switchen. Ook de buizen kanalen switchte ik via MIDI. Cool, een soort mini Bradshaw bak. Ik gebruikte toen een Koch KV50 19″ 3-kanalen bak. 50 watt maar zeer hard. Keihard strak clean ook. En overdrive was ook zeer gedetailleerd. Maar een VOX vind ik lekkerder. De simpelheid, veel vuiligheid, meer ronk. Nu wil ik nooit dat het helemaal clean klinkt.

  Maar tegenwoordig gebruik ik ook Guitarport (Line6). Werkt ook prima en klinkt zeer goed. Studio en live zijn vaak twee verschillende dingen. Als ik de mogelijkheid had zou ik altijd een versterker met mic gebruiken.

  Ik hou van allerlei muziek. Klassiek, ouwe blues, jazz, funk, disco, Afro, Brazilaans, electronische dingen. Alles is goed. Van Charlie Parker tot Squarepusher zeg maar. Oh, Bach dan maar voorop. Harmonieus en melodieus wel de meest onwaarschijnlijke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.