De Wereld Draait Door met naakt op de gitaar

Een week of wat geleden zaten bij De Wereld Draait Door Ali B en zijn op-volle-toeren-makkers aan tafel. Makkers van het type stoer met omgedraaide honkbalpetjes, tattoos, ook op het voorhoofd en jezelf Kleine Viezerik noemen. Huilen dat ze deden! “Komp door de akoestische instrumenten”, vertelde een donkere zonnebril.

Nou vervloek ik – zacht uitgedrukt – De Wereld Draait Door omdat ze musici slechts 1 coupletje en refreintje van hun lied laten spelen. Sta je voor je het weet weer je snoertjes op te rollen omdat er zo nodig rekening gehouden moet worden met de wegzappers van Holland die niet van muziek houden. De omgekeerde wereld. Het wordt tijd om weer gitaren kapot te gaan slaan en een speld door je wang te drukken.

Maar goeds. Er is toch een piepklein witvoetje dat De Wereld Draait Door bij mij weet te scoren en wel vanwege de aandacht die ze geeft aan de akoestische gitaar met zang. Onder de noemer DWDD recordings. Duidelijk geïnspireerd op de albums van Johnny Cash die hij onder de naam American Recordings voor het gelijknamige label van producer Rick Ruben maakte. Rick die aan de wieg van de Hip Hop heeft gestaan met zijn Def American label. Een label waarvan de naam later veranderd werd in American Recordings. Een beetje zoals het Ali B verhaal, maar dan anders.

Een akoestische gitaar en stem als antwoord op alle nepheid. Naakter kan eigenlijk niet. Het gehuil van de ziel, ook al is het maar 1 coupletje en refreintje lang.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

2 reacties

  1. Haha, mooi typering. Draagt die gast nog steeds zijn petje op z’n Petje-Pitamientjes? Ik kijk dwdd nooit, maar is er trouwens al eens muzikant geweest met genoeg ballen om gewoon de hele uitzending door te spelen? Of op zijn minst z’n eigen nummer helemaal?

  2. @Fabio: nee, zover ik weet niet. Ze staan allemaal met een blije smoel hun dingetje te doen voor Matthijs. Net schapen. Wat ik zeg: je leren broek 3 jaar niet wassen en je gitaar in de fik steken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.