Wat is creativiteit? (1)

Zo’n vreemde dag vandaag. Vanaf de 5e etage van mijn flat in Mariahoeve keek ik naar beneden en zag een man op straat liggen met een doek over hem heen geslagen. Een schoen lag wat verderop. Een grote plas bloed. En een hand stak onder de doek vandaan, zo’n doodsbleke hand. De buurjongen had hem om 9 uur aangetroffen, als eerste. Moord of zelfdoding? De buren zijn nu niet thuis. Misschien weet ik morgen meer. De rest van de dag bracht ik in Amsterdam door. Het was er prachtig. Een Engelse vrouw zat op een bankje te tekenen. Zo raar, het leven gaat altijd door. Altijd.

Zie ook deel 2, deel 3 en deel 4.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muzikale podcast VERVORMER.

En luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

4 reacties

  1. Wat creativiteit volgens mij niet is, is een talent, een gave die je hebt of niet hebt. Dat is het in ieder geval niet. Voor mij is creativiteit onze essentie, de bakstenen en cement waar de hele kosmos en universum uit bestaat. Creativiteit is een vorm waarin liefde zich manifesteert en tot uitdrukking brengt. Creativiteit is overal. Wat we als mens kunnen doen is antennes ontwikkelen om die creativiteit op te vangen, te herkennen en te erkennen, waarna we die creativiteit tot uiting kunnen brengen door wie we zijn en wat we doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.