Podpraat #126 – Podcastfestival met Tim Howard

De Podcastshow

Gisteravond in Pakhuis de Zwijger mocht ik de aftrap doen; een praatje houden over podcastcultuur. Daarna een tweetal tafelgesprekken met Zoë Papaikonomou, Vinny Tailor, Mirjam van Zuidam, Thomas Rueb, Cyril Snijders en Richard den Haring. Tot slot werd Lex Bohlmeijer geïnterviewd door Maurice Seleky. Een en ander is in verkorte vorm terug te luisteren via Pakhuis de Zwijger podcast:

De Podcastshow: Spraakmakers over de populariteit van de podcast — Pakhuis de Zwijger

Een verborgen webserver via Zoom?

Apple heeft een fix uitgebracht voor de sneaky webserver die geïnstalleerd werd via Zoom software. Niet te verwarren met Zoom die met name bekend is als maker van audiorecorders. 

Zoom is een videoconferencing app. Maar wat heeft dit met podcasting te maken? Welnu, ik heb deze software moeten installeren toen ik een paar maanden geleden een online workshop van Hindenburg podcasting software wilde volgen. En heel naar: de sneaky webserver werd niet verwijderd, zelfs niet na het verwijderen van de Zoom software! Ik hoop dat Hindenburg in het vervolg zorgvuldiger haar software kiest voor videoconferencing. En laat dit een les zijn: wat de massa doet volgen is nooit een goeie graadmeter. Meer dan 4 miljoen mensen gingen hierdoor namelijk de mist in…

Apple has pushed a silent Mac update to remove hidden Zoom web server – TechCrunch

Podcastfestival met Tim Howard

Op 28 september 2019 vindt de tweede editie van het Podcastfestival plaats. Het Podcastfestival is dé plek voor podcastmakers en -fans om elkaar te ontmoeten. Dit jaar vindt het festival plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Voor podcastmakers en -fans

Het Podcastnetwerk organiseert het festival en geeft nieuw en opkomend talent op het Podcastfestival volop de ruimte om te experimenteren. Het Podcastnetwerk biedt dit jaar verschillende workshops aan voor beginnende en gevorderde makers. Door middel van panels schept het festival ruimte voor inhoudelijke discussies.

Bezoekers krijgen de kans om met professionele apparatuur een pilot op te nemen in een daarvoor ingerichte ‘cockpit’ en kunnen meedraaien in de redactie van de Podcastfestivalpodcast. Tijdens de liveshows kunnen fans van dichtbij meemaken hoe een podcast gemaakt wordt.

Internationale spreker

Dit jaar geeft internationale gast, Tim Howard, executive producer van de podcast Reply All (Gimlet) in een keynote een kijkje achter de schermen van deze gerenommeerde podcast over leven op en met het internet. De Volkskrant geeft deze podcast vijf sterren in haar recensie:

“Reply all is een podcast over leven in tijden van internet. (…) van uitputtende onderzoeksjournalistiek tot en met poëtische afleveringen.”

Praktische informatie

De kaartverkoop start in augustus, houd de website en nieuwsbriefvan het Podcastnetwerk in de gaten voor verdere bekendmakingen.

Het volledige persbericht vind je hier.

Komkommertijd

In tegenstelling tot voorafgaande jaren neem ik deze zomer een zomerbreak. Vier weken lang zal ik geen nieuwsbrief versturen, tenzij er echt iets belangrijks te melden valt.Om die vier weken op te vullen heb ik wel wat Lekker Lang Luistervoer te tippen:

GEEL | een podcast over de kleur geel | Soundtreks | Weerthof & Pagée

De leukste podcast van ’t moment. Check ook het interview van Lijn 14 met de man achter deze podcast.

Stay Free: The Story of The Clash on Spotify

Prachtig gemaakte podcastreeks (let vooral op de prachtige editing en audiovormgeving!) over de band The Clash. Helaas exclusief voor Spotify gemaakt! (rant: podcasting MOET open blijven! podcasting MOET open blijven! podcasting MOET open blijven! podcasting MOET open blijven! podcasting MOET open blijven! podcasting MOET open blijven! podcasting MOET open blijven! podcasting MOET open blijven! et cetera!)

De moord op Patrick – PodNL

Zelf heb ik deze serie nog niet beluisterd maar volgens mijn vriendin is het een dikke vette aanrader.

Maternité – VERVORMER

Tot slot, omdat ik er nog altijd zeer fier op ben: mijn podcastreeks in zes delen over het lied Maternité van de Tilburgse band MAM.

Niet dat ik stil ga zitten komende vier weken. Ik heb het behoorlijk druk en ga niet uitgebreid op vakantie. Hoewel ik enorm hou van tussendoor lummelen, ik ben niet iemand van hele weken stilzitten. Weet je dat ook weer. Heb een goeie tijd en tot dan dan!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.