Podpraat #118 – gaan alle muzikanten podcasten?

Ik brand maar meteen los. Komt ‘ie.


Leren luisteren

Dat luisteren niet eenvoudig is, maar juist heel lastig en een heul leerzaam proces, dat bewijzen De Kostgangers in hun recente aflevering. Ik zou zeggen, verplicht luistervoer:

Podcast Luisteren (PodNL): De kunst van het luisteren

Google toont podcast in zoekresultaten

Google kondigde het al lange tijd geleden aan maar nu is ze het zo langzaamaan aan het uitrollen in alle landen: podcasts in zoekresultaten met een afspeelknopje erbij. Zoek en luister. Kickuh!

Ben jij zelf een podcaster? Dan zul je wel een aantal podcastvriendelijke SEO-oplossingen moeten opvolgen. Check daarom:

r/podcasting – Google is now showing podcasts in search results. Here’s how to add your show.

Blendle voor podcasts?

Alexander Klöpping is de laatste tijd actief in het verkondigen van de boodschap dat podcasting een goed businessmodel moet krijgen. Alexander haat namelijk advertenties. Toch is zijn eigen Blendle ook niet de oplossing, het Premium concept (vol clickbait achtige ankeilers) vind ik niet helemaal geslaagd en content achter een betaalmuur zetten is ook geen ultiem plan wat mij betreft.

‘Podcasts moeten geld durven vragen’ – Emerce

De Verbinding

HVO-Querido is een organisatie voor maatschappelijke opvang, beschermd wonen en dagbesteding. Onder de noemer De Verbinding is men een podcast in 8 delen begonnen met korte vignetten over de bewoners waarin muziek een belangrijke rol speelt. Ze worden gemaakt door Lies Schilp en Hishaam Eldewieh onder productionele leiding van De Kostgangers. Met eerlijke verhalen van normale mensen die ergens in hun leven zijn vastgelopen.

Op stap met Eddy – HVO-QueridoHVO-Querido

Lastige families

Je kunt de pech hebben dat je familie niet aanvoelt als een warm nest. Een familie waarin pappie en mammie bepaalde verwachtingen die jij niet waar kunt maken. En dan? Luister bijvoorbeeld naar de Omdenken Podcast die soms mooie inzichten geeft, zoals deze:

Podcast Luisteren (PodNL): Aflevering 21 – Lastige familie

Soundtrap nu ook voor storytellers

Soundtrap is een service waarmee je eenvoudig online gesprekken kunt opnemen en gezamenlijk (!) kunt editen. Ook het maken van transcripts zit erin. De dienst werd onlangs overgenomen door Spotify maar was ooit begonnen als muziekdienst voor het gezamenlijk maken van muziek. Nu richt men zich dus ook op podcasting/radiomaken. Slim, want: een soort Google Docs voor podcasters!

Spotify Tries To Make Life Easier For Podcasters – Podcast Business Journal

Spotify’s Car Thing

Spotify gaat ook hardware doen en is op dit moment een eerste product aan het testen, de Car Thing:

We’re testing how people listen in the car through a voice-controlled music and podcast device called “Car Thing.”

5 Things to Know about Spotify’s Latest Test — Spotify

Spotify adviseert: you need a podcast

So, you’ve spent a bunch of time making music, and you work hard to get your music into fans’ ears via Spotify. But have you ever considered speaking directly to them? Enter Anchor.

Alle muzikanten moeten volgens Spotify gaan podcasten. Spotify geeft antwoord op de waarom-vraag en stuurt ze richting Anchor, de tool die nu onderdeel is van Spotify:

Do You Need Your Own Podcast? – News – Spotify for Artists

Trouwens, Atlantic Records maakt al podcasts, Universal Music Group gaat premium podcasts maken en deze week werd bekend dat ook Sony Music een podcastbedrijfje gaat starten.

Nieuwe Podcastclub

Er komt weer een nieuwe Podcastclub aan zondag 26 mei om 14.00 in het Torpedotheater. Experimenteel documentairetheater- en nu ook podcastmaker Marjolijn van Heemstra komt langs om te praten over de podcast Sør, die ze uitbracht heeft in samenwerking met Das Mag.

Podcastclub 13: Sør op zondagmiddag 26 mei

Wees gegroet! Tot volgende week!


Ontvang mijn blogposts per e-mail

Je kunt de frequentie hiervan zelf instellen.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.