Podpraat #117 – 2e golf podcasting

Het was de week van het SP-filmpje. Gaan we het niet over hebben.


Wij van WC-Eend…

Lieven tweette een facepalm: “Wederom zitten er meerdere genomineerden in de vakjury van de Dutch Podcast Awards.” Elger van der Wel is een van de genomineerden en jurylid, hij reageerde:

Ik heb vorig jaar ook in de jury gezeten en toen is dat een heel eerlijk en opeens proces geweest. BNR heeft daar goed over nagedacht. Je kunt uiteraard zeggen dat je juryleden uit de jury haalt als genomineerd haalt, maar dan wordt het weer heel lastig een goede jury te vinden.

Je moet keurmeesters niet hun eigen vlees laten keuren. Ik opperde daarom een naamsverandering: WC-Eend Awards.

Maar even serieus: dit is niet zo handig van BNR. Belangenverstrengeling doet afbreuk aan deze awards.

Wat moeten we met onze Kees?

Mijn vriendin heeft een korte audiodocumentaire gemaakt over het oorlogsverhaal van haar oudoom. Ik hoorde hoe ze hier op zolder met Garageband zat te ploeteren. Ze werkte met een oude versie op haar oude MacBook. Die versie van Garageband heeft een specifieke template voor Podcasting, iets wat de huidige versie niet meer heeft. Handig? Not! Apple heeft in die template galm voor de voice-over standaard geactiveerd. Galm op een voice-over!!! Dus voor wie denkt dat Apple alleen maar hele slimme doordachte dingen bedenkt…

Maar goeds, ik vind het heel goed wat ze gemaakt heeft. Een paar geluidsprobleempjes heb ik nog kunnen aanpassen maar niet alles helaas. Er waren een paar geluidsfragmenten samengevoegd (lees: mijn vriendin had de mixdown functie gevonden) die ik hierdoor niet meer los kon editen. Maar een kniesoor die daarop let.

Wat moeten we met onze Kees? – Karin Ramaker

Gitaarmannen

Ben zelf een onwijze gitaarman en vond deze podcast daarom erg leuk (ook Stephanie Struijk als gitaarvrouw mag meedoen):

Gitaarmannen, de podcast – Een ode aan de gitaar!

Tweede golf podcasting

Podcasting is now mainstream and has just moved into a new phase. Let’s call it the 2nd Wave. While most media content producers no longer need convincing that they should be doing podcasts, they’re also starting to realize that this medium is unique and that they don’t know how to make them.

Ik vond het een mooie uitspraak van Richard Davies. Het voordeel van podcasting legt ‘ie ff goed kort en bondig uit:

Welcome To Podcasting’s 2nd Wave!

Podfund

Podfund is een fonds van RadioPublic (via apart bedrijf) en heeft onlangs 2,3 miljoen gepodfund.

Podfund represents an alternative, providing creators the flexibility and independence to assemble best-in-breed solutions and valuable partners, across many definitions of success.

Introducing Podfund

Waar wachten we in Nederland nog op!?

Podcasting, de medium wedstrijd

How Podcasting Became the Next Content Medium Race | Observer

Lang leve Biesheuvel

Ach die arme Biesheuvel. De atheïst die zo graag had willen geloven om zo een betere band met zijn vader te krijgen. Ik denk dat velen, waaronder ikzelf, zich daarin herkennen. Nu komt de VPRO met een podcastserie met verhalen van Maarten Biesheuvel. Ik kan niet wachten.

Het beste van Biesheuvel – VPRO

Klaar. Heb een goed weekend en tot volgende week!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.