De Crazy Heart van een country song

Crazy Heart is een lekkere slome film, zonder té sloom te zijn. We zien een Jeff Bridges, de cowboy waar het verhaal om draait, die in het bezit is van een ouwe truck, gitaar en versterker. De fles is zijn vriend. Een computer en mobiele telefoon zijn hem vreemd.

Voor de muzikale boodschap in de film is oudgediende T Bone Burnett verantwoordelijk; nieuwe country zuigt, ouwe country rules. Dat is de boodschap. Liedjes over verlangen. Liedjes met een verhaal. Country als ultieme vorm om muzikaal een verhaal te vertellen. Storytelling music.

Het verlangen naar vroeger, daar gaan de meeste country-liedjes over. Vandaar de bekende snik in de stem en in de pedal steel guitar. Jankend.

Country muziek, onthaast-muziek, als contra op onze moderne tijd van altijd maar contact, overal maar van op de hoogte willen zijn, altijd maar die techniek in de buurt, altijd maar op zoek naar de toekomst.


Reacties

4 reacties op “De Crazy Heart van een country song”

  1. Mooie film, terechte Oscar voor Jeff Bridges. Ook wel eens lekker om je mee te laten slepen in zo’n heerlijk trage film.

  2. vond het een verrassing, die film!

  3. Fabio avatar

    Ik vond het een puike film.

  4. Nog niet gezien. Walk the Line staat eerst nog op de lijst. Maar ik ben een fan van Bridges dus een dezer dagen moet het er wel van komen. Al ben ik niet zo fan van Country muziek, dat dan weer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.