De Crazy Heart van een country song

Crazy Heart is een lekkere slome film, zonder té sloom te zijn. We zien een Jeff Bridges, de cowboy waar het verhaal om draait, die in het bezit is van een ouwe truck, gitaar en versterker. De fles is zijn vriend. Een computer en mobiele telefoon zijn hem vreemd.

Voor de muzikale boodschap in de film is oudgediende T Bone Burnett verantwoordelijk; nieuwe country zuigt, ouwe country rules. Dat is de boodschap. Liedjes over verlangen. Liedjes met een verhaal. Country als ultieme vorm om muzikaal een verhaal te vertellen. Storytelling music.

Het verlangen naar vroeger, daar gaan de meeste country-liedjes over. Vandaar de bekende snik in de stem en in de pedal steel guitar. Jankend.

Country muziek, onthaast-muziek, als contra op onze moderne tijd van altijd maar contact, overal maar van op de hoogte willen zijn, altijd maar die techniek in de buurt, altijd maar op zoek naar de toekomst.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

4 reacties

  1. Nog niet gezien. Walk the Line staat eerst nog op de lijst. Maar ik ben een fan van Bridges dus een dezer dagen moet het er wel van komen. Al ben ik niet zo fan van Country muziek, dat dan weer niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.