Blog or Die! (2) – eerlijke authentieke zelfexpressie

In het kader van mijn lezing Blog or Die! een serie artikelen over het fenomeen blogs.

Welkom in het digitale tijdperk. Neem een voorbeeld aan de jonge generatie. De makers. Ze consumeren èn gebruiken het internet om hun mening te geven, om foto’s en video’s te maken.

Eerlijke authentieke zelfexpressie daar draait het om.

Jij bent je blog!

Vertel dus eerlijk en authentiek jouw verhaal. Maak het persoonlijk door een mening te geven, door jouw ervaringen tegenover iets te stellen. Misschien gaan sommige dingen helemaal niet goed. Vind je dat je fouten maakt. Dat je zoekt. Schrijf het maar op. Allemaal. Liefst elke dag. En wees eerlijk, naar jezelf en naar je lezers. Schrijf over je gevoelens. Zorg dat je er bent. Hier, in het nu, jij!

En jij bepaalt zelf wat je wel of niet wilt publiceren. Je hoeft echt niet alles te vertellen. Je bent je bewust van andermans privacy en schrijft alleen over zaken die je ook face-to-face zou bespreken met de ander. Je geeft jouw mening en je staat open voor kritiek. En je bent niet bang dat sommige mensen het misschien niet met je eens zullen zijn. Als je iedereen wilt pleasen dan kom je nergens, dat weet je.

Uiteindelijk moet een blog een emotie opwekken. Moet het echt iets met de lezer doen. En als het dat niet doet, vette pech, dan gaat de lezer weg om vervolgens nooit meer terug te komen …

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Je kunt mijn blog ook via de RSS-feed volgen. Of volg me op Mastodon.

Luister naar mijn muziek op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als uitgesproken

Door Marco Raaphorst

vrijdenker, podcastmaker, muziekmaker, sounddesigner, blogger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.