(deze blogpost is ook gepubliceerd op Podpraat)

Podpraat #110 – geen tijd voor grijs

Nee ik wil het eigenlijk niet over politiek hebben. De enige mededeling die ik wil doen is dat de middenmoot, het deel tussen de twee uitersten, de grijze massa, dood lijkt te bloeden. 

We spreken tegenwoordig weer in uitersten. Het ene deel innovatief, het andere deel aardconservatief.Dat ik een broertje dood heb aan de conservatieven moge duidelijk zijn. Brengt wel de vraag omhoog: kan een podcaster überhaupt conservatief zijn? Welnu ik denk dat de witten die pleiten voor een verstrengeling van kerk en staat in een Joods-Christelijke traditie binnenkort de microfoontjes zullen gaan volblaffen.

Ik verzet me alvast.


Apple kwam tot inkeer

Zoals ik in de vorige podpraat noemde kwam Apple met een paar verboden. Kort daarop stuurde Apple opnieuw een mail. Men was zich de tandjes geschrokken en kwam terug op eerdere dwangbevelen:

Je zou zeggen dat Apple dit soort zaken ff afweegt. En zeker alvorens men er zo’n mailtje richting de massa uitpoept. Maar goeds, we zijn weer chill. Alles is weer duidelijk nu.

BNR Podcast Awards

Voor de tweede maal organiseert BNR de Podcast Awards.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 6 juni 2019 in mediacafé Dauphine, waar de awards worden uitgereikt aan de beste podcast-makers van Nederland. 

Het stemlokaal wordt binnenkort geopend:

De longlist wordt medio maart geopend op deze pagina.

En:

Begin mei wordt de shortlist bekendgemaakt en kan het publiek op de genomineerden stemmen per categorie.

Ik hoop dat BNR de data dit jaar goed communiceert. Wat vorig jaar niet het geval was waardoor veel podcasts te laat waren met hun oproep aan het publiek. Voor de zekerheid heb ik daarom een screenshot van de website gemaakt:

1000 keer what the fuck

Marc Maron heeft inmiddels 1000 afleveringen voor zijn WTF podcast gemaakt. Samen met zijn producer Brendan McDonald blikt hij terug. Ik heb het geheel nog niet helemaal beluisterd maar zal dat binnenkort zeker gaan doen.

Episode 1000, an episode from Marc Maron on Spotify

Gefeliciteerd Maartje Duin!

Maartje Duin won met haar audiodoc Pawel, de Poolse Plukker die ze voor RadioDoc maakte een DirectorsNL Award.

Man met de microfoon live

Een podcast live opnemen in een zaal is ook mijn droom. Ooit. VERVORMER voor een live publiek in een zaaltje met muziek en al pratende over muziek. Man met de microfoon is me voor en nam onlangs zijn 22e aflevering in het Bimhuis met live muziek op. Heel goed gedaan en ook leuk die bijdrage van Bert Kommerij waarmee ik in een ver verleden samengewerkte (zie bv Flick Radio).

Aflevering 22. Vergeten — Man met de microfoon — Overcast

Tot zover.

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.