Blog or Die! (5) – een eigen domein

In het kader van mijn lezing Blog or Die! een serie artikelen over het fenomeen blogs.

Het hebben van een eigen domeinnaam is niet noodzakelijk, maar het punt is: waarom zou je het niet doen? Het opvragen van je geboorteregister is lastiger dan het registreren van een domein. En nog duurder ook.

Je kunt een Google Blogger account of een WordPress.com account overigens koppelen aan een eigen domeinnaam. Dit is de goedkoopste methode, want dan hoef je geen hostingspakket (lees: je huurt dan maandelijks voor een paar euro een computer op internet waar je de web-bestanden opslaat) te nemen.

Een eigen domein is makkelijker te onthouden en in te typen dan iets als http://willemwordtwakker.blogspot.com. Een eigen domein is jouw visitekaartje. Een eigen domein, een plek onder de zon.

En het biedt onafhankelijkheid. Als Blogger of WordPress.com het regime gaan omgooien dan ben jij misschien de spreekwoordelijke sigaar. Het maakt je geheel afhankelijk van de service van derden. Op een eigen domein heb je daar geen last van. Die is helemaal van jou en kun je inrichten zoals jij wilt.

Kies een leuke naam uit voor jouw domein. Misschien kun je je eigen naam gebruiken, maar dat hoeft niet. Probeer wel op te vallen. Steek dat harses boven het maaiveld uit en laat van je horen!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

4 reacties

  1. Ik heb het verkeerd begrepen, publishing via FTP is afgeschaft door blogger, ik had dat geïnterpreteerd als doorlinken naar eigen domein. Maar dat kan dus nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.