Onderteken het burgerinitiatief muziek en film 4ALL!

De film- en muziekindustrie roept al jaren moord en brand door het verlies aan inkomsten dat geheel veroorzaakt zou zijn door het duivelse internet alwaar de nieuwsgroepen en peer-2-peer systemen hand in hand samen werken in het verstrekken van illegale content.

Het legale aanbod dat diezelfde industrie zelf aanbiedt is overigens heel minimaal. En doet dat slechts op een beperkt aantal websites/online services. En met behulp van sterk gebruiksonvriendelijk technieken die onder de noemer DRM (Digital Ristrictions Management) vallen.

Een poos geleden zat ik op uitnodiging van XS4ALL aan tafel voor het opzetten van een burgerinitiatief om deze kwestie op de politieke agenda van de Tweede Kamer te krijgen. De film- en muziekdistributie zou namelijk haar klanten keuzevrijheid moeten bieden, zowel offline als ook online wil ze recht van klagen hebben. Dit is nu absoluut niet het geval, dat moge duidelijk zijn. En wellicht is dit juist de veroorzaker van een geweldig grote ‘illegale’ markt (tussen haakjes omdat het legaal is in Nederland om muziek en films voor privĂ©gebruik te downloaden). Je kunt in ieder geval constateren dat de vraag van de consumenten er wel is. Het wordt dus tijd dat de film- en muziekdistributie het belerende wijsvingertje in plaats van op haar eigen consumenten te richten op zichzelf gaat richten. Zij zijn degenen die weigeren te innoveren.

Onderteken dit initiatief, zodat het echt op de politiek agenda terecht komt:
www.muziekenfilm4all.nl!

Door Marco Raaphorst

maakt podcasts en muziek

5 reacties

  1. Natuurlijk onderteken ik dit initiatief. Het is al jaren een hot item waarmee niets gedaan wordt door de industrie behalve steen en been klagen.

    Leuk dat je DRM Digital Restriction Management noemt, Marco. We weten natuurlijk allemaal dat DRM staat voor Digital Rights Management maar Restriction dekt de lading zoveel meer.

  2. Uiteraard ondertekend. Hoogste tijd dat die fossielen in de entertainmentbusiness een keer hun kop uit hun kont trekken. Om Bob Dylan maar eens te citeren: “the times they are a-changin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.