Podpraat #103 – met liefde, vers bij elkander geklopt

Ik wil dit niet verzaken. Elke week vrijdagavond stipt om 8 uur ’s avond moet Podpraat eruit. Ook al heb ik het druk, zoals nu. Gekkenhuis! Welnu…


Spotify komt met een audiospeler voor in de auto. Zal dat de doodsklap uitdelen aan het inmiddels 100 jaar oude medium radio? Zou zomaar kunnen.

‘Spotify’s muziekspeler voor de auto komt binnenkort uit’

Groot nieuws van het NRC dat in navolging van The Daily van The New York Times ook een dagelijkse podcast gaat maken.

NRC start met dagelijkse nieuwspodcast – NRC

De Productschool van Fast Moving Targets leert je in 12 weken podcasten.

Leer podcasten van de pro’s!

Erwin Blom is een van de vogels achter Fast Moving Targets. Van zijn recente muzikale trip richting Engeland maakt hij auditieve verslagen. Zo te horen gewoon op een iPhone met behulp van Anchor. Het werkt, prima! Er is nog geen podcastfeed van maar volgens mij kun je dat via Anchor heeft simpel activeren. FF doen Erwin! Maar goeds, leuk luistervoer dus:

De cirkel van het leven by erwin blom • A podcast on Anchor

En als ik nog even bij de muziek mag blijven hangen. Wat denk joe van de Auto-Tune, je weet wel, dat apparaat waarmee niemand meer vals kan zingen? Welnu, voor de nuancering gelieve men te luisteren naar deze aflevering van Switched On Pop:

Do You Believe in Life After Autotune?, an episode from Nate Sloan & Charlie Harding on Spotify

De Correspondent legt klip en klaar uit dat advertenties niet tot nauwelijks werken. Deel 1 van deze serie in 2 delen staat inmiddels online. Ben benieuwd of zoiets ook voor podcasts geldt (iemand?).

Dit is de nieuwe internetbubbel: online advertenties – De Correspondent

Van de week stuitte ik op een onderzoek dat verklaart dat Spotifyin Nederland de meest gebruikte app is op smartphones. Dus voor wie podcast, je MOET aanwezig zijn waar jouw publiek zit. En dat geldt met name voor Spotify. En ik denk dat ondertussen mijn voorspelling uit aan het komen is dat iTunes/Apple Podcast zwaar in de verdrukking is geraakt…

Smartphone steeds vaker portemonnee, minder telefoon

Maar laat ik mijzelve niet teveel op de borst slaan. Een beetje de tijdgeest aanvoelen lukt vrij aardig, vandaar ook deze nieuwsbrief. Maar voor de rest, ik poep ook gewoon… ach, u weet.

De mazzel!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.