Mijn geluidsontwerp voor Propellerhead Reason 4

Thor - Reason 4Maandenlang moest ik mijn mond dicht houden. Pas vandaag mocht ‘ie open: het Zweedse Propellerhead kondigde vandaag versie 4 van de super populaire muziek software Reason aan. En ja, ik roerde maandenlang met dikke vingers door die muzikale boter.

Voor Reason 4 heb ik 90 nieuwe geluiden ontwikkeld. Aangezien ik ook voor de vorige versie van Reason verantwoordelijk ben komt daarmee het aantal geluiden van mijn hand op meer dan 270 te staan. En zonder bescheiden te willen doen kan ik jullie zeggen dat die te gek klinken! Kortom: ze zullen in allerlei topproducties binnenkort gaan opduiken.

Geluiden programmeren voor de synthesizer Thor was een grote uitdaging, want Thor heeft enorm veel parameters en een modulair ontwerp, kortom: complex. Aan sommige geluiden heb ik uren gewerkt.

Door Marco Raaphorst

ik maak podcasts en muziek

19 reacties

 1. Ik heb me ook aangemeld om te beta-testen, kan niet wachten op n mailtje of brief… echt zo benieuwd! maar tof dat er ook nederlanders aan meewerken :) big ap!

 2. hee, leuke geluiden heb je gebouwd :) zeker wel bruikbaar
  ik speel regelmatig met reason bij vrienden van me dus ik wilde me wel aanmelden als beta-tester.. maar het lijkt er op dat ik daarvoor zelf reason voor moet aanschaffen.. het is een leuk programma maar ik mis toch echt vst-support, dus dan houdt het op

 3. Ik hoor vette creaties gemaakt met reason
  Gebruik het zelf niet
  Als jullie reason nou eens in VSTi versie zouden maken
  Dan denk ik dat je veel meer gebruikers krijgt

  Maar zodra de demo uit is dan ga ik hem toch einderlijk eens testen
  Ik ben geen rewire fan dus zal het programma uiteinderlijk weinig gebruiken
  Het is mij te limiterend sinds ik verliefd ben op me vanguard vsti

 4. @Passie: ja, de keuze om geen VSTi’s te doen ligt bij Propellerhead – ik word ingehuurd voor sound design maar werk er niet – en geloof mij: daar kan ik geen invloed op uitoefenen. Hoewel ReWire lekker werkt vind ik het grote nadeel dat je twee aparte programma’s moet opstarten die alle twee een toetsenbord en/of midi-keyboard nodig hebben wat zeer verwarrend kan werken.

 5. Hallo,
  Allereerst te gek natuurlijk dat je weer gevraagd bent om presets te maken.
  Persoonlijk vind ik rewire een mooie oplossing. Er gaat nooit een VSTI versie van Reason komen en het is goed te doen als je vanuit Cubase de midi-uits op Reasoninstrumets zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.