Diensten

Diverse zaken die vrijwel dagelijks voorbij komen op marcoraaphorst.nl bied ik ook zakelijk onder de naam Melodiefabriek aan. Hieronder een opsomming van de diensten die ik zoal in petto heb.

Muziek en geluid op maat

Voor diverse soorten van media maak ik muziek op maat, o.a. leaders en documentairemuziek. En als onafhankelijk radiodocumentairemaker verzorg ik complete producties; het opnemen van interviews/dialogen, de muziek, montage en mixage. Ook ben ik als sound designer betrokken bij diverse grote geluidenbibliotheken internationaal.

Ook maak ik radiodocumentaires, bijvoorbeeld voor VPRO 1 Minuut.

VPRO, RVU en Propellerhead Software reken ik tot mijn klanten op dit vlak.

Professioneel bloggen, journalistieke zaken, storytelling

Ik ben snel in staat om van niets iets te maken en online te publiceren. Dat resulteert erin dat ik minimaal 5 berichten per dag publiceer op diverse websites/blogs. Daarnaast redigeer ik de content van anderen, sleutel ik aan de techniek en vormgeving van diverse blogs, zoek ik passend beeldmateriaal bij blogposts en pas ik het beeldmateriaal voor anderen aan als zij daar moeite mee hebben.

Met veel onderwerpen weet ik wel raad. Ik heb veel ervaring met het doen van interviews (vaak ook in audio, bijvoorbeeld middels een opgenomen dialoog of via Skype) en het maken van verslagen van debatten, presentaties en lezingen. Opiniestukken liggen mij zeer goed. Ik ben altijd ‘Recht voor zijn’ Raaphorst.

Zie bijvoorbeeld de artikelen en interviews die ik voor De Nieuwe Reporter heb gemaakt (en nog steeds maak).

In opdracht van Bereik! heb ik samen met Rick Noordhuizen een sociale community rondom de snelweg A13 opgezet. Het nieuws over de A13 halen we voor het grootste deel uit Twitter. Wij zetten die tweets om naar een chronologische verhaal, meestal gedocumenteerd met aanvullende twitpics, en publiceren dat op A13.nu. Wij beschouwen de A13 als ‘een snelweg vol verhalen’. Storytelling pur sang.

Advies en coaching

Als bedrijf zonder blog en Twitter ben je online onvoldoende zichtbaar en onvoldoende persoonlijk betrokken. Dat vraagt natuurlijk om een omslag in het denken en handelen. Een omslag waar ik bij kan helpen. Door mijn jarenlange ervaring in te zetten. Zelfs een korte sessie van een paar uur kan al genoeg zijn om je online marketing enorm te vergroten.

Mijn kennis van muziek komt daar handig bij van pas omdat muziek een sterk bindend karakter heeft. Muziek en kunst in het algemeen geeft kleur aan ons leven.

Als referentie voor online marketing noem ik het Blog-Art festival 2009. Het NOS Journaal zond er een item over uit op televisie. Ook kreeg het festival een paginagroot artikel in de Volkskrant en artikelen in alle andere kranten zoals AD, Trouw en NRCnext.

Qua coaching en advies kan ik VPRO, Mindz.com en de XS4ALL tot mijn relaties rekenen.

Lezingen/workshops

Het liefst word ik uitgedaagd door een ge├»nteresseerd publiek en praat ik op niveau vanuit mijn rol als blogger en twitteraar van het eerste uur. Ook heb ik jarenlange ervaring met het opzetten van succesvolle community’s. Huur mij in voor een uur, of 2 uur, en ik beloof dat het een spannende sessie zal worden!

Het liefst praat ik over mijn werk en onderwerpen waarin ik het creatieve proces kan laten zien en horen.

En regelmatig geef ik samen met Karin een workshopmiddag WordPress + bloggen.

XS4ALL, NHL Hogeschool Leeuwarden en SAE Institute maken zoal gebruik van mijn diensten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.