Muziek

Tom America - tjielp tjielp

Muziek kan een verhaal versterken. Instrumentale muziek werkt vaak het beste omdat het abstract is. Maar het is echt in de zin dat het gevoelens creëert. Het communiceert emoties.

En omdat instrumentale muziek zonder woorden is, is het niet in strijd met de inhoud van het verhaal. En het vecht niet met de sprekende stemmen.

Muziek moet ook niet vechten met het frequentiebereik van de stem, dus vaak werkt ambient muziek erg goed. Net als lo-fi geluiden, of gecombineerde getweakte natuurgeluiden, om een sfeer te creëren die goed samengaat met zeer helder opgenomen spraak.

Een kleine showcase…

Op het moment van schrijven heeft deze video Portret van Lotte, 0 tot 16 jaar in 4 ½ minuut bijna 24 miljoen views. Ik componeerde deze muziek in opdracht van videomaker Frans Hofmeester die hiermee het visuele verhaal vertelt van zijn opgroeiende dochter.

Ook los als muziek te vinden op Spotify en alle overige streamingdiensten:

Flick Radio vertelt het verhaal van een man die verdwaald raakt in de fotocommunity Flickr.com. Het geluidsontwerp is ook van mijn hand, Marco Raaphorst.

Leadertune voor Dutch VPRO 3VOOR12.

Sound pack voor VPRO 3VOOR12 Dutch television.

VPRO Metropolis television.

Momentum installatie in het San Jose Museum of Art.

Leadertune en bumpers (in samenwerking met Michiel van de Weerthof) voor de podcast De BijsluiterEditing door ondergetekende.

Mijn vrije werk, waaronder de liedjes die ik maak, kun je vinden op alle streaming diensten onder mijn naam Marco Raaphorst.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Luister naar mijn muziek op Spotify (link) of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').