Discografie

Deze diashow vereist JavaScript.

Albums

1991 – Wouldn’t You? [cassette – demo]

Dit is geen officiële release, het is een demo met 3 nummers die werd uitgegeven op cassette. Het was een eerste stap in de popmuziek die resulteerde in een samenwerking met zanger/songwriter/producer Hans Vermeulen.

De bands Wouldn’t You? en de Braziliaanse band Xangô werden door zanger/gitarist/arrangeur Quintus Kessler (overleden) en mij in 1990 opgericht.

De demo namen we grotendeels in Studio BGM in Voorburg op (technicus: Conno van Wijk).

1993 Kees van Kalmthout – Ik ben liever dan alleen [CD]

Na de dood van dichter en kunstenaar Kees van Kalmthout werd ‘Zonder naam maar niet naamloos’ uitgegeven, een complete herdenkingsuitgave van zijn werk. Hierin een selectie van gedichten en beeldend werk als ook de CD ‘Ik ben liever dan alleen’ waarvoor ik met de band MAM het nummer ‘Hee Kees’ opnam. Hierop ben ik op gitaar te horen en was ik medeverantwoordelijk voor het arrangement.

Het nummer ‘Hee Kees’ staat ook op de CD ‘look: Nederlands!’ die, 2 jaar later, in 1995 uitkwam. Het gaat hier om een iets andere uitvoering.

Opgenomen in Studio BGM in Voorburg (technicus: Conno van Wijk).

1995 – MAM – look: Nederlands! [CD]

Van 1992 t/m 1995 maakte ik als gitarist deel uit van de Tilburgse band MAM. Ook bediende ik de Atari 1040st computer, maakte samples en verzon arrangementen.

In 1995 kwam de allerlaatste CD van de band uit: ‘look: Nederlands!’

Opgenomen in Studio BGM in Voorburg (technicus: Conno van Wijk).

2003: Pieter Bon – Alles moet anders [CD]

Met Bon, de band van de -ex zanger van MAM, nam ik de CD ‘Alles moet anders’ op. Deze werd geproduceerd door Rick de Leeuw. Ook gitarist Phil Tilli (oa. Trockener Kecks en Moke) speelde hierop gitaar. Ik ben als gitarist te horen op de volgende nummers (inclusief gitaarsolo’s):

Vat Geen Kou / Alles Wordt Anders / Terug / Jij Slaapt / Zelf Verzinnen / Rondom Auto’s

2006: Creative Commons Nederlands CD/DVD

Creative Commons Nederland selecteerde mijn track Cuckoo (met  vocalen van Lisa DeBenedictis) voor haar CD. De videoclip van het nummer, gemaakt door Irene van Nispen Kress, werd uitgegeven op de bijbehorende DVD.

De mastering (wiki/mastering) van alle 13 tracks werd door mij gedaan (zie blogpost CC Nederland).

2009: Tom America – tjielp tjielp [CD]

Voor de heruitgave van de CD ‘tjielp tjielp’ in het kader van de Boekenweek 2009 – het motto van de Boekenweek 2009 was tjielp tjielp, naar aanleiding van het bekende Jan Hanlo gedicht – arrangeerde ik een tweetal nummers samen met Tom America.

Hiermee werd ik opgenomen in het creditlijstje van bekende muzikanten met onder meer Vincent van Warmerdam (o.a. bekend van de filmmuziek voor de films van zijn broer Alex en zijn eigen Beatlesneske bandje, de Moondogs, die hij samen met Kees ‘Jiskefet’ Prins vormde) en Hennie Vrienten (o.a. bekend van Doe Maar).

2009: KlankBeeld Raaphorst [mp3]

Tussen 2008 en 2009 maakte ik wekelijks een track op basis van een foto ter inspiratie, onder de noemer KlankBeeld Raaphorst. In 2009 besloot ik een aantal van deze tracks te bundelen in een onofficieel album. Een compilatie-album op Free Music Archive dat meer dan 50.000 downloads heeft opgeleverd tot nu toe (moment van schrijven: mei 2015).

2017: Till That Day van Tim Treffers

Onder de muzikale leiding van Tim Vermeulen (zoon van Hans) neem ik een gitaarpartij voor mijn rekening voor de track Till That Day van Tim Treffers. Tim is de componist van het nummer. Luister via Spotify:

Melodiefabriek

Met de start van mijn muzikale onderneming Melodiefabriek in 2003 nam het produceren van eigen materiaal “schrikbarend” toe. Teveel om op te noemen. Werk dat ik in opdracht maakte voor documentaires, bedrijfsvideo’s, apps, CD-roms, leader tunes en musea. Daarnaast maakte ik ook veel vrij werk, zong ik hier en daar een eigen lied en zocht ik regelmatig de samenwerking met tekstdichters op.

Maar laat ik niet teveel in de verleden tijd spreken, want ik doe dit nog altijd. Stilte is voor andere mensen.

Muziekencyclopedie

Zie ook mijn credits op Discogs. En zie de online Muziekencyclopedie van Beeld en Geluid voor informatie over:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.