GAINSBOURG, een muzikale lezing over de belangrijkste Franse rebel van de vorige eeuw

Serge Gainsbourg is de belangrijkste Franse rebel van de vorige eeuw. De man achter het ‘hijglied’ Je t’aime… moi non plus dat in 1969 door het Vaticaan, door de BBC en ook door Koningin Juliana als aandeelhouder van Philips in de ban werd gedaan. Maar ondanks, of misschien wel juist dankzij dat gegeven werd het wereldwijd een grote hit. Nu, ruim 50 jaar later, zijn het lied en de maker ervan nog altijd onbegrepen. 

Rudolf Hecke (België) en Marco Raaphorst (Nederland) voelen zich geroepen om dat beeld bij te stellen. In hun 2 uur durende Gainsbourg lezing nemen ze het publiek mee naar Parijs, naar Rue de Verneuil. In het decor van de huiskamer van Gainsbourg brengen zij zijn levenskunst ten tonele. Wat dreef die man, wat was zijn verhaal? En waarom hebben we het nu nog over hem? 

Met GAINSBOURG: muzikale lezing breken Hecke en Raaphorst een lans voor de belangrijkste Franse componist en tekstdichter van de vorige eeuw. In een inspirerende setting nemen zij het publiek mee in het bijzondere verhaal van deze unieke kunstenaar die ons Europees cultureel erfgoed heeft verrijkt met zijn andere kijk op muziek, kunst en het leven.


Interesse in de lezing?

Vertegenwoordigt u een podium en/of overweegt u bezoekers een ticketprijs te laten betalen? Dan denken wij graag creatief met u mee om de begroting rond te krijgen.

Stuur een mail naar studiofactasy@telenet.be / marco@melodiefabriek.nl.  

Kostenplaatje

€ 600,—  gage voor Rudolf en Marco totaal

€ 100,— vervoerskosten (vanuit België en binnen Nederland)

€ 700,— totaal (ex BTW)

Voor € 150,— (ex BTW) extra komen wij met een eigen geluids- en lichtinstallatie.

Bent u als individu geïnteresseerd in de lezing? Meld u dan hier aan. Rudolf en Marco zullen u per e-mail op de hoogte houden.


Rudolf Hecke auteur, componist

Er verschenen reeds twee boeken over Gainsbourg van zijn hand ‘Gainsbourg’ en ‘Parcours Gainsbourg’, het derde ‘Gainsbourg, tekst en uitleg’ is in de maak en verschijnt in september bij uitgeverij EPO in België en Nederland.

Rudolf toert sinds 2013 doorheen Vlaanderen met lezingen en muzikale hommages aan Serge Gainsbourg.

Hij maakt als enige Nederlandstalige deel uit van ‘La fraternité 5bis’, een select groepje (o.a. Lenny Kravitz, Jean-Paul Belmondo) dat het huis van Gainsbourg mocht binnentreden.

www.rudolfhecke.be

‘Hecke ademt gewoon Gainsbourg. En als hij vertelt, meeslepend en met kennis van zaken, blaast hij de erfenis van de grote zanger terstond nieuw leven in.’ – Bart Van Loo

Marco Raaphorst componist, sounddesigner en podcaster

Hij schrijft muziek in opdracht voor anderen en voor zichzelf, ontwerpt geluiden voor muzieksoftware en apps. En maakt een podcast over muziek die VERVORMER heet. Een aflevering wijdde hij aan de hit Je t’aime… moi non plus van Gainsbourg.

marcoraaphorst.nl

‘Met heel veel plezier naar geluisterd.’ – Erik de Jong / Spinvis als reactie op de podcastaflevering Ik hou van jou… ik evenmin