Showcase

Bekijk en beluister een kleine selectie uit de afgelopen jaren. Voor een uitgebreider overzicht, zie de Projecten-sectie op mijn bedrijfssite Melodiefabriek.

Bel of mail me gerust als je interesse hebt in een van mijn diensten of meer informatie van mij nodig hebt.

Bieslog

Festival Duurzame Mobiliteit 2018

  • sounddesign

Voor het Festival Duurzame Mobiliteit 2018 heb ik 16 geanimeerde videos voorzien van sounddesign. Hierboven een voorbeeld daarvan.

Animaties van Xander Wiersma. Grafisch ontwerp door Lammert Jonkman & Errol Konat. Opdrachtgever: Studio Lammert Jonkman.

Zie ook het project op Melodiefabriek.

Radio Doc ‘Wim de Bie: de Radio Jaren – van Uitlaat tot podcast’

  • regie, interviews, editing en mixage

In opdracht van de VPRO maakte ik in samenwerking met Wim de Bie de radiodocumentaire ‘Wim de Bie: de Radio Jaren – van Uitlaat tot podcast’. Dankzij het moderne medium de podcast, dat op dit moment een opmars in Nederland maakt, is Wim in staat om in totale vrijheid met enige onvoorspelbare regelmaat zijn zelfgemaakte onvoorspelbare opnames te kunnen blijven maken. Wim maakt hiermee de cirkel van ruim een halve eeuw radiomaken rond.

Zie ook mijn blogpost hierover.

Bie’s Warboel

  • techniek en montage

Voor de podcast Bie’s Warboel van Wim de Bie doe ik de techniek en de montage.

Theaterstuk Blonde Dolly

  • compositie muziek en sounddesign

In opdracht van Sjaak Bral componeerde ik voor zijn theaterthriller Blonde Dolly 10 unieke tracks. Luister naar een kort fragment uit de voorstelling die Sjaak voor Radio 1 ten gehore bracht:

Portrait of Lotte, 0 to 16 years in 4 ½ minutes

  • compositie muziek

Ik opdracht van Frans Hofmeester componeerde ik een exclusief muziekstuk voor de YouTube video Portrait of Lotte, 0 to 16 years in 4 ½ minutes die na de start direct enorm veel bezoekers trok. Lees mijn blogpost voor meer details over dit project.

Motherson (brand doc)

  • sound relay / layback, compositie muziek en sounddesign
motherson branddoc

Ik heb de muziek gecomponeerd voor de speciale Branddoc film van de firma Samvardhana Motherson Group (SMG). Deze werd door een team van ervaren Nederlandse documentairemakers (met ondermeer Mark Bakker) geproduceerd.

Deze vorm, de Branddoc is een perfecte manier voor bedrijven en merken om hun core business te laten zien via interessante storytelling en prachtige cinematografie.

Als je geïnteresseerd bent in dit type productie dan kan ik een persoonlijke viewing online voor je opzetten. Laat het me weten!

Voor een paar fragmenten, om een indruk te krijgen, bekijk ze op de site van regisseur en cameraman Mark Bakker.

(voor meer, zie portfolio-item op Melodiefabriek)

Momentum expo in San Jose Museum of Art

  • muziek en sounddesign

(voor meer, zie ‘Mijn muziek gebruikt in Momentum tentoonstelling in San Jose Museum of Art’)

Oostende Healing – Marvin Gaye 75 jaar

– gehele productie

https://soundcloud.com/vervormer/oostende-healing

(voor meer, zie Oostendehealing.nl →)

VPRO Metropolis TV (TV documentaire, 50 minuten)

– muziek, sounddesign

VPRO 1 Minuut (radio)

– gehele productie

Organisatie Blog-Art festival

  • concept, realisatie en organisatie

In Theater aan het Spui in Den Haag organiseerde ik samen met Karin Ramaker in 2009 het allereerste Nederlandse festival voor creatieve webloggers. We haalden er alle kranten mee: NRC, Trouw, AD en we stonden paginagroot in de kunstbijlage van de Volkskrant (met prachtige foto van Martijn Beekman).

Nederland. Den Haag, 29 september 2009. Marco Raaphorst en Karin Ramaker, initiatiefnemers Blog-Art in Theater aan het Spui. www.blog-art.nl Foto : Martijn Beekman

We werden geïnterviewd in het VPRO programma De Avonden. En de NOS kwam op het festival filmen en zond er een item over uit tijdens het 11 uur Journaal:

RVU Flick Radio (TV en radio documentaire, 46 minuten)

– muziek, sounddesign

Bovenstaande video is de videoversie van Flick Radio. Deze versie werd uitgezonden, mei 2009, op Nederland 2.

De radioversie van Flick Radio werd uitgezonden op Radio 5, september 2007 op HollandDoc Radio.

De première vond plaats tijdens het NPOX Festival, kreeg een internationale première op het 4 Screens European Festival (zie mijn blogpost), werd vertoond tijdens het Picnic Festival Amsterdam, werd herhaald bij Radio Rijnmond, kreeg onder meer een lovende recensie in het NRC (zie mijn blogpost), Wim de Bie tipte ‘m op zijn Bieslog en Wim Brands liet weten:

Flick Radio is een jaloersmakend project

Het is de eerste productie van de Nederlands Publieke Omroep die onder een Creative Commons licentie uitgegeven is.

Propellerhead Reason software

– geluidsdesign/patching van meer dan 270 geluiden en loops die meegeleverd worden in de Factory SoundBank van het pakket

reason

Waardering

De Revu noemde mij 1 van de 30 invloedrijkste online Nederlanders (2010, nr 51/52). En in 2007 won ik een Dutch Bloggie in de categorie Beste Muziekweblog met marcoraaphorst.nl.