Sounddesign voor muzieksoftware

Ik ben een Reason+ Sound Pack ontwerper

Sounddesign is een onderdeel van mijn montagewerk dat ik voor podcasts toepas. Waar het op deze pagina over gaat is iets anders: specifieke geluiden, samples en patches/presets die ik creƫer voor muzieksoftware. Dit doe ik met name voor het Zweedse bedrijf Reason Studios waar ik sinds 2003 professioneel mee samenwerk. Dit populaire muziekpakket wordt geleverd met honderden geluiden van mijn hand.

Tegenwoordig houd ik me met name bezig met het ontwikkelen van aanvullende geluiden en demosongs voor Reason+, de abonnee-versie van Reason.

Een kleine showcase…

New Desire, een Reason+ Pack:

A soulful selection of sounds, perfect for that groovy vibe. Pick between piano, keys, electric bass and guitar, or use them simultaneously.

Scandi Noir, een Reason+ Pack met patches die klinken als samples maar veel meer flexibiliteit bieden om het naar je eigen hand te zetten.

De iPad-versie van de beroemde Reason Thor synthesizer wordt meegeleverd met tientallen patches van mijn hand, waaronder deze:

Ook voor FabFilter heb ik voor de Twin & Twin 2 plugins veel patches geprogrammeerd.

FabFilter logo

Check mijn webshop voor de aanvullende geluidensets die ik via mijn bedrijf Melodiefabriek verkoop.

Abonneer je gratis op mijn blog. Je kunt zelf instellen of je onmiddellijk, dagelijks of wekelijks een e-mail ontvangt wanneer ik iets publiceer.

Luister naar mijn muziek op Spotify (link) of elke andere streaming service (zoek op 'Marco Raaphorst').