Placebo-effecten bij Het Uitgestelde Doen

Samen met mijn vriendin organiseer ik blog-art, een creatief evenement voor en door bloggers, in Theater aan het Spui, Den Haag.

Mijn vriendin en ik wilden blog-art graag organiseren. Dus besloten we het te gaan doen (doen!). We hadden een soort globaal idee hoe het eruit zou zien. Vervolgens gingen we op zoek naar een geschikte ruimte. Mensen bellen. Sommige mensen bleken niet hulpvaardig. Dat schiet niet op. Totdat je op een dag in Theater aan het Spui staat, elkaar aankijkt en beiden denkt: “dit is de plek!” En een week of twee later wordt het na een gesprek met Cees Debets, de directeur, ook echt De Plek.

Een aantal mensen vroegen ons: “denk je dat daar behoefte aan is?”. Sommigen zelfs direct: “dat moet je maar eens onderzoeken!”.

Wat nu onderzoeken? Ik geloof geen bal van onderzoeken. Kijken of ergens behoefte aan is? Het is een kwestie van ergens in geloven en het ook echt gaan doen. Natuurlijk, als uit een onderzoek blijkt dat het publiek er positief tegenover staat ga je misschien met een positiever gevoel aan de slag, maar naar mijn idee is dat een placebo-methode. Niemand kan van te voren inschatten of iets zin heeft. Of iets nut heeft. Of er behoefte aan is. Je moet er zelf in geloven en dan komt het er. Hoe dan ook. Desnoods door heel hard te werken en heel lang vol te houden. Bovendien blijkt dat het tegendeel ook altijd waar te zijn.

Als je weet waar je voor gaat, je niet door ‘ja-maar’-meningen laat afleiden, het tijd geeft en weet vol te houden, slaag je altijd!


Abonneer je op mijn berichten

Bepaal zelf de frequentie waarin je mijn artikelen wilt ontvangen (direct, dagelijks of eens per week). De link om dit in te stellen vind je in de bevestigingsmail.

Reacties

4 reacties op “Placebo-effecten bij Het Uitgestelde Doen”

  1. karin r. avatar

    niet alleen dát. het is ook zo dat mensen die eerst willen onderzoeken op de voorhand zekerheid wensen. dat gaat niet als je een idee hebt dat nog niet eerder gedaan is. je zult met elk ideetje, plannetje in je hoofd, moeten gaan stoeien, proberen en doen. (doen!)

    veel mensen laten zich ook enorm afschrikken door het ‘uitprobeersel’. in hun ogen moet iets namelijk meteen goed zijn anders faal je. ik geloof niet dat als je iets gaat proberen en het werkt niet dat je dan gefaald hebt. je hebt gepoogd iets te doen. dan doe je het erna anders.

    de ‘ja maar’ mensen, kritische noten en onderzoekers willen op voorhand zekerheid. de informatievinders. de bewijspeoples.

    de creatievelingen zoeken het idee op en gaan aan de slag. doen. doen!

    (potdomme, heb ik zojuist wéér een blogpostje gemaakt.) :-)

  2. Ingelise avatar

    Ja maar…
    Ik ga proberen erbij te zijn!

  3. Dennis M avatar
    Dennis M

    Hoppa! Precies! Applaus!

    Gewoon doen. Heel veel voordelen:
    Geen zorgen meer hoeven maken om planningen die niet gehaald worden. Geen verantwoordeing hoeven afleggen als je iets wilt wijzigen in de ‘planning’. Hou je mooi energie, tijd, hersenkracht en aandacht over voor de zaken die er -echt- toe -doen-: open staan voor wat er op je af kan komen. En vooral veel lol hebben. En genieten mag ook hoor!

    Ook geen tijd verspillen met vergaderen over zaken die waarschijnlijk toch nooit zullen gebeuren.

    Doe wat je hart je ingeeft en alles komt op zijn pootjes terecht.

    Enjoy the ride! :)

  4. Harald avatar
    Harald

    Goed idee! Heb het in m’n agenda gezet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.